Palau dels Contreras, Ayllón (Segòvia)
(Barcelona | El Poble Espanyol - Barcelonès)

Barcelona - Poble Espanyol, palau dels Contreras, Ayllón (Segòvia) (Foto: Albert Esteves, 2016)

Palau dels Contreras, Ayllón

Palau dels Contreras, Ayllón (Foto: Rowanwindwhistle , 2010)

Situació Poble Espanyol, carrer Cavallers
Tot i que es coneix popularment com el palau de don Álvaro de Luna, aquests casal senyorial, fidelment reproduït al Poble Espanyol, és d'època més tardana, concretament de 1497. Això ho testimonia la llegenda en caràcters gòtics que hi ha damunt del portal:
REINANDO EN CASTILLA Y EN ARAGÓN LOS MUY ALTOS PRÍNCIPES DON FERNANDO Y DOÑA ISABEL ESTA / CASA MANDO HACER EL MUY VIRTUOSO FIJODALGO: JUAN DE CONTRERAS EL AÑO DE MCCCCXCVII.

Els elements més destacats de la façana són els tres escuts heràldics i l'arrabà en forma de cordill franciscà engalanat amb relleus geomètrics.