Plaça d'Europa
(Barcelona | Parc de Montjuïc - Barcelonès)

Barcelona - Plaça d'Europa

Barcelona - Plaça d'Europa (Foto: Albert Esteves, 2016)

AutorFederico Correa, Alfonso Milà, Carles Buxadé , Joan Margarit
Situació Avinguda de l'Estadi
L'any 1983, l'Ajuntament de Barcelona convoca un concurs per a la conformació de l'Anella Olímpica. S'ordena el conjunt -edificis, espais oberts- adaptant-se a la difícil topografia de Montjuïc (que fa canviar la localització prevista de diversos edificis).

La plaça Europa és circular i amaga al seu subsòl un gran dipòsit d'aigua. Al mig, una gran font (amb un grup escultural metàl·lic al mig, un dibuix de contorns humans) envoltada parcialment per una galeria coberta i també per un mur amb diverses inscripcions al·lusives a Europa, així com per columnes lluminoses que enllacen aquest espai amb el superior i amb tota l'anella.