Jardins Joan Maragall: Susanna al bany
(Barcelona | Parc de Montjuïc - Barcelonès)

Barcelona - Jardins Joan Maragall, Susanna al bany

Barcelona - Jardins Joan Maragall, Susanna al bany (Foto: Albert Esteves, 2016)

AutorThéophile Eugène Victor Barrau
Situació Jardins Joan Maragall
Aquesta escultura i el seu templet són el punt d'unió de dos eixos d'una de les zones dels jardins (en té tres), el que va des de la façana del palauet Albéniz fins a aquesta, i el que hi ascendeix des del Palau Nacional.

És una figura i un tema clàssics (bíblic, però sense els ancians) per a un jardí afrancesat, ple de nus femenins i arquitectures grecoromanes, aigua i vegetació, en un ric programa simbòlic i representatiu. Moltes d'aquestes estàtues, les més antigues, estaven guardades als magatzems o museus de la ciutat o provenen d'altres edificis; d'altres, varen ser encarregades i creades als anys 70, quan es reforma i amplia l'espai.