Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer
(Barcelona | Parc de Montjuïc - Barcelonès)

Barcelona - Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer

Barcelona - Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer (Foto: Albert Esteves, 2016)

Barcelona - Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer. Jove dels Lliris, de Ramon Sabí

Barcelona - Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer. Jove dels Lliris, de Ramon Sabí (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer. Maternitat, de Sebastià Badia

Barcelona - Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer. Maternitat, de Sebastià Badia (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusParcs i jardins
AutorJoaquim M. Casamor / Joan Pañella (jardiner)
Situació Dels Tarongers
Aquests són uns jardins dedicats a les plantes aquàtiques, rizomatoses i bulboses situats entre el funicular, els jardins Joan Brossa i el viver Tres Pins, projectats per Joaquim M. Casamor, enjardinats per Joan Pañella segons els principis de Lancelot "Capability" Brown i inaugurats l'any 70, alhora que els Costa i Llobera i els Joan Maragall. Tots foren dissenyats pels mateixos autors, però representen una idea molt diferent de jardí: els Verdaguer (i els Costa Llobera), sobris i "salvatges"; els Maragall, geomètrics i endreçats.

De 4,3 ha, amb llacs, estanys, safareigs, ponts i terrasses, aprofita els terrenys d'una antiga pedrera, com tants altres equipaments que hi ha a la muntanya. Conté dues escultures, ambdues dels setanta, una Maternitat de Sebastià Badia i la Jove dels Lliris, de Ramon Sabí, un homenatge a mossèn Cinto. Aquesta figura, de volums arquitectònics, segueix el model de la Ben Plantada, de robusta bellesa mediterrània.