Escultures dels Jardins Joan Brossa
(Barcelona | Parc de Montjuïc - Barcelonès)

Barcelona - Monument a Carmen Amaya

Barcelona - Monument a Carmen Amaya (Foto: Albert Esteves, 2016)

AutorJosep Cañas / Nicolau Ortiz / Núria Tortras / Joaquim Ros-Sabaté
Situació Interior dels Jardins Joan Brossa
El parc d'Atraccions de Montjuïc va ser creat l'any 1966 i va tancar les portes el 1998. Llavors es va convertir en parc públic i es va decidir conservar les quatre escultures de bronze, dedicades a personatges molt populars, tot i que canviades de lloc i, en alguns casos, s'hi va suprimir el pedestal.

Carmen Amaya (Josep Cañas, 1966). Obra en bronze que mostra la famosa bailaora gitana nascuda a Barcelona en un instant del seu ball, emfasitzant el moviment amb el posat de les mans tenses i el vol del vestit.

Joaquim Blume (Nicolau Ortiz, 1966). L'escultor va decidir fer aquesta obra per simpatia amb el gimnasta, i va decidir oferir-la al parc d'Atraccions de Montjuïc. L'obra presenta l'esportista fent l'exercici d'anelles envoltat per les anelles olímpiques, les quals serveixen al mateix temps de suport.

Charlot (Núria Tortras, 1972). Obra en bronze que mostra la figura del genial còmic del cinema mut, damunt d'un pedestal en forma de globus terrestre, probable evocació a la pel·lícula del Gran Dictador.

Charlie Rivel (Joaquim Ros Sabaté, 1972). Obra en bonze que recrea al més internacional dels pallassos catalans, Josep Andreu, més conegut per Charlie Rivel. La figura del pallasso es fixa en una de les escenes més conegudes del popular artista.