Jardins del Mirador de l'Alcalde
(Barcelona | Parc de Montjuïc - Barcelonès)

Barcelona - Panoràmica des dels Jardins del Mirador de l'Alcalde (Foto: Albert Esteves, 2016)

TipusParcs i jardins
AutorJoaquim Casamor / Carles Buïgas
Situació Crtra. de Montjuïc
InterèsEspecial interès Interessant
L'any 1960, Franco cedeix el castell a la ciutat a condició que s'hi instal·li un museu militar. Això comporta la urbanització de la zona circumdant i la creació del mirador sobre el port i tota Barcelona per part de J. Casamor. Planteja quatre nivells, des de l'entrada a l'inferior fins a un jardí dalt de tot, units per escales de pedra i camins. Dissenya la font Carles Buïgas, amb un estany i diverses plataformes que recullen l'aigua, tot formant cascades.

El 1966 s'inaugura (és una de les inauguracions anomenades "josefines" de Porcioles, que les feia coincidir amb el seu sant) i pren el nom de Mirador de l'alcalde. L'any següent, Joan Josep Tharrats va realitzar el paviment, un enorme mosaic de materials diversos, molt agosarat en el seu moment.

El 2008, Forgas Arquitectes emprèn un recondicionament de les cotes altes de Montjuïc en el que es coneix com a Passeig dels Cinc Cims i, el 2009, restaura l'obra de Tharrats al mirador.