Hotel Miramar
(Barcelona | Parc de Montjuïc - Barcelonès)

Barcelona - Hotel Miramar (Foto: Albert Esteves, 2016)

TipusHotels i hostals
AutorRamon Reventós Farrerons / Òscar Tusquets Blanca (reforma)
Situació Plaça Carles Ibañez, 3
Prop d'una necròpoli jueva i amb antigues galeries militars al subsol, ja existia un modest restaurant en aquest lloc, apreciat pels barcelonins per fer excursions i passejades, ideal per gaudir de grans vistes.

Obra de Ramon Raventós, Miramar va ser concebut com a restaurant durant l'Exposició. El van situar al final de l'avinguda K dissenyada per J. Amargós, eix que arrencava a la plaça d'Espanya i arribava a la dita Secció Marítima de Miramar.

Des de 1959 fins a 1983, fou seu dels estudis de RTVE de Barcelona i després d'un llarg temps d'abandó, reconvertit el 2006 en hotel per Òscar Tusquets amb certa polèmica per privatitzar espai públic i ocupar part dels històrics jardins de Forestier. L'edifici ampliat respecta l'antiga façana, reculant-se i sent pintat en color fosc, per dissimular el seu volum.