Font de la plaça Espanya: peveter i Victòries
(Barcelona | Parc de Montjuïc - Barcelonès)

Barcelona - Peveter i Victòries (Foto: Albert Esteves, 2016)

EstilArt Decó
AutorFrederic Llobet
Situació Plaça Espanya
La font de la plaça Espanya està coronada amb un peveter de bronze amb armadura de ferro forjat. Al seu voltant hi ha tres Victòries amb túniques clàssiques que, segons Mireia Freixa "són l'aportació més moderna del monument per la seva proximitat al que era l'estil de moda, l'art déco". Simbolitzen l'Heroisme, la Religió i les Arts i són l'exponent de la intencionalitat general del monument com a monument a la raça hispànica. Segons el mateix Jujol representa el sacrifici d'Espanya en defensa de la civilització. Cal recordar que l'any 1929, quan es va inaugurar l'obre, Espanya es trobava encara sota la dictadura de Primo de Rivera.