Centre de Formació de la Seat
(Barcelona | La Marina del Prat Vermell - Barcelonès)

TipusEdifici escolar
EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorManuel Barbero Rebolledo, Rafael de la Joya Castro
Situació Pg. Zona Franca, 53-59
Aquest edifici, de 1956-57, és una versió senzilla (pel plantejament, la mida i els materials) dels nous aires internacionals en l'arquitectura, arribats amb retard. El ràpid creixement en el consum de cotxes (el sis-cents) i l'evolució tècnica constant van fer necessària una escola per formar futurs professionals.

És un espai de 7.500 m² tipus fàbrica dividit en dos volums de quatre plantes articulats per una escala i l'entrada enjardinada al xamfrà, en una estructura de formigó armat, orgànica, flexible i funcional, amb un mòdul d'1,60 x 1,60. El cos principal, rectangular, és el del taller de foneria, magatzem, aules, oficines. L'altre, trapezial, és el del menjador, vestidors, lavabos i altres serveis auxiliars. La coberta serveix per singularitzar-los: les dents de serra pel primer, les voltes ondulants pel segon. És el tret distintiu dels edificis, junt amb altres detalls expressius, com el contrast de materials (maó vist i ceràmica blanca), els finestrals correguts amb brise-soleils "lecorbusierians" sobre els paraments llisos i l'entrada reculada, segons J. Gallo.