Llinda de Can Mateu de la Creu
(Molins de Rei - Baix Llobregat)

Molins de Rei - Can Mateu de la Creu

Molins de Rei - Can Mateu de la Creu (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2021)

Molins de Rei - Can Mateu de la Creu (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Plaça de la Creu, 9
A la plaça de la Creu hi ha una casa, construïda l'any 1792 pel pagès Jaume Tort, amb un portal amb brancals i llinda monolítica de pedra, d'època molt més antiga que l'edifici. A la llinda hi ha un escut, molt desgastat, que podria correspondre als Requesens i és probable que la porta hagués format part del seu palau.

Segons Maria Eugènia Ripoll*: es desconeix si el portal un cop urbanitzat el sòl s'adaptà a la casa o fou un portal recuperat i incorporat a l'edificació. L'esmentat portal, estigui o no en la seva ubicació original, si realment formava part d'una de les entrades a la finca del palau, no podia correspondre, per les seves reduïdes dimensions, a l'accés més important.

*Maria Eugènia Ripoll Roig: «El Palau dels Requesens de Molins de Rei». Revista L'Espai, Molins de Rei, 1999.