Sant Sadurní de Montellà
(Montellà i Martinet - Cerdanya)

Montellà - Sant Sadurní

Montellà - Sant Sadurní (Foto: Albert Esteves, 2014)

Montellà - Sant Sadurní (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Montellà
L'església de Sant Sadurní o Sant Serni està situada al capdamunt del turó, a la part més alta del poble de Montellà, del qual n'és l'actual església parroquial. Té origen romànic, apareix esmentada en un document de l'any 1003. L'edifici actual és fruit d'una reconstrucció molt posterior. Està format per una nau, coberta amb volta d'aresta, i un creuer cobert amb volta de canó. Té un campanar de torre de planta quadrada. La porta és adovellada, de mig punt. L'acabat de la façana principal, fruit d'una restauració moderna, és poc respectuós amb l'estil original.