Cal Mandri (Casa Josefa Rosell)
(Barcelona | Sarrià Vell - Barcelonès)

Barcelona - Major de Sarrià, 173 (Foto: Albert Esteves, 2011)

Barcelona - Major de Sarrià, 173 (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Carrer Major de Sarrià, 173
Casal unifamiliar construït entre 1907 i 1913 segons projecte d'Enric Sagnier. Va ser alçada sobre els fonaments d'una antiga masia coneguda com Cal Mandri, que havia estat adquirida per Francesc Mandri Castellet l'any 1855. La torre actual va ser promoguda per Francesc de Paula Mandri Dezo i la seva esposa, Josefa Rosell. A la casa hi va habitar durant algun temps, el bisbe Torres i Bages, parent de la família.

L'edifici està caracteritzat per la seva massissa torre cantonera, coberta amb un teulat d'ample voladís. Cal destacar el remat punxegut de la mitgera, on hi ha també una tribuna poligonal., i el balcó de pedra calada damunt l'entrada principal. Els acabats són de pedra natural a la planta baixa i estuc llis a la resta, si bé ornamentat amb esgrafiats damunt les obertures, imitant guardapols.

La finca compta amb un gran jardí, heretat de la masia antiga, on hi ha una capella,