Església de Sant Ot
(Barcelona | Sarrià-Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Església de Sant Ot

Barcelona - Església de Sant Ot (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorEmili Bordoy Alcàntara / Francesc Salvans
Situació Pg. Manuel Girona, 25
Aquesta parròquia és una segregació de la de Sant Vicenç de Sarrià decidida l'any 1955. El rector Lluís Martí va impulsar la construcció d'un nou temple l'any següent, a més d'unes dependències auxiliars, unes escoles parroquials i el campanar, posteriorment.

Es va encarregar el projecte a Emili Bordoy i Francesc Salvans i a l'enginyer Planas, atents als corrents contemporanis de l'arquitectura religiosa europea.

Es tracta d'una planta ovalada de 30 metres de longitud i 25 d'amplada, que defineix un espai diàfan sense columnes, amb un lloc per al cor. Enllaçada tangencialment amb arcs de circumferència, forma la coberta del presbiteri amb mitja cúpula el·líptica de formigó armat. Aquesta estructura innovadora permet l'entrada de llum per una lluerna vertical d'alçat i planta corbs. Amb coberta sostinguda per encavallades i estrats de ceràmica, formigó i asfalt. Vidre i pintura d'alumini aconsegueixen impactants efectes lumínics. A la façana, una gran visera i tres finestrals. Compta amb tres altars, dedicats a Sant Ot (amb escultura de J. Viladomat), al Sagrat Cor de Jesús i a la Immaculada Concepció.

El campanar "lecorbusierià", de 67 metres, està unit al temple per un edicle que fa les funcions de baptisteri.