Habitatges de la Plaça Estació
(Barcelona | Sant Andreu - Barcelonès)

Barcelona - Habitatges de la plaça Estació

Barcelona - Habitatges de la plaça Estació (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Habitatges de la plaça Estació (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Situació Carrer de l'Estació
Conjunt de deu cases entre mitgeres, separades en dos grups de cinc cases, a banda i banda del carrer Estació i amb les façanes abocades a la plaça homònima. Tenen la configuració típica de les cases de cós, un format d'habitatge unifamiliar en filera, que va proliferar a Catalunya durant tot el segle XIX, molt freqüent també al barri de Sant Andreu. Són cases de planta i pis, d'una amplada de 4,5 a 5 metres (la mida d'una biga de fusta), amb portal d'arc escarser i finestra amb reixa a la planta baixa, i dues finestres a la planta pis, totes elles emmarcades amb motllures llises.