Casa Orlandai (antiga casa Galve)
(Barcelona | Sarrià Vell - Barcelonès)

Barcelona - Casa Orlandai

Barcelona - Casa Orlandai (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorRafael Guastavino
Situació Carrer Jaume Piquet, 23
L'antecedent d'aquesta casa és un antic mas del segle XVII que, tot i que inicialment quedava separat del poble de Sarrià, de mica en mica va anar quedant integrat dins la trama urbana.

Des de llavors, la casa ha anat patint nombroses modificacions. La façana del carrer Jaume Piquet és fruit de la reforma duta a terme per Manuel Galve (directiu de la Cros), l'any 1870 i de la seva posterior modificació, l'any 1891, per afegir-hi un pis més i el frontó del coronament. L'any 1922 Juli Galve va fer construir la tribuna de llevant i, sis anys després, s'hi adossà l'edifici-tribuna de planta baixa i dos pisos.

Va acollir l'escola Talitha entre 1956 i 1974, any en que va ser substituïda per l'escola Orlandai, fins al 2003. Des de 2007 és un centre cívic, rehabilitat per Pere Joan Ravetllat i Carme Ribas.