Nostra Senyora de Gràcia
(Puigcerdà - Cerdanya)

Puigcerdà - Nostra Senyora de Gràcia

Puigcerdà - Nostra Senyora de Gràcia (Foto: Albert Esteves, 2006)

Puigcerdà - Capella de Nostra Senyora de Gràcia (Foto: Roger Vinent (Invarquit.gencat.cat), 2008)

Situació Carrer Escoles Pies
Capella consagrada l'any 1482, promoguda pel veguer de Cerdanya i batlle de Puigcerdà, Antoni Mercader en agraïment per la victòria obtinguda en un assalta a la ciutat l'any 1477. Va ser saquejada pels francesos el 1793 i restaurada posteriorment. Té una única nau, dividida en tres trams mitjançant arcs ogivals, i absis poligonal. Està il·luminada lateralment amb finestrals trevolats, geminats. La façana frontal, que dona al carrer Escoles Pies, té el portal d'arc rebaixat, amb dovelles, i una rosassa, i està coronat amb una petita espadanya. El MNAC conserva dos excel·lents retaules gòtics procedents d'aquesta església, atribuïts a un pintor anònim conegut com a Mestre de la seu d'Urgell.