Passatge de Mallofré
(Barcelona | Sarrià Vell - Barcelonès)

Barcelona - Passatge de Mallofré, entrada per Major de Sarrià (Foto: Albert Esteves, 2017)

Barcelona - Passatge de Mallofré, entrada per Clos de Sant Francesc

Barcelona - Passatge de Mallofré, entrada per Clos de Sant Francesc (Foto: Albert Esteves, 2017)

Situació Carrer Major de Sarrià, 75 / Clos de Sant Francesc, 22
Aquest passatge privat però accessible es va obrir entre els anys 1866-70 i comprèn dos trams coberts sota edificis i un central a l'aire lliure.

Diu Neus Bergua que Josep Mallofrè i Trius va ser un borsista (i inversor immobiliari de Sarrià) que va comprar els terrenys -oferts en subhasta per cobrir un deute- on hi havia una antiga caserna, utilitzada aleshores com a garatge d'una companyia de transports. Mallofrè ho va fer enderrocar tot i va aixecar tres cases: una encarada a Major de Sarrià; una altra, a Clos de Sant Francesc i una tercera, al mig, totes amb jardí cap al passatge.