Can Senillosa
(Barcelona | Sarrià Vell - Barcelonès)

Barcelona - Can Senillosa

Barcelona - Can Senillosa (Foto: Albert Esteves, 2017)

Barcelona - Can Senillosa (Foto: Antoni Gallardo - Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, 1933)

Situació Carrer de Fontcoberta, 9-13
De 1870, Can Senillosa és un dels pocs exemples que ens han arribat de grans finques rurals de Sarrià, agrícola (venia la seva producció i tenia mina d'aigua pròpia) alhora que senyorial. Ara és seu d'una empresa privada però compta amb un jardí públic.

De planta quadrada, combina obertures rectangulars i de mig punt en una composició regular i força clàssica. A la façana que dóna al carrer, presenta una galeria que tenia la seva rèplica a la banda contrària, segons fotos antigues. Aquesta enllaçava amb una capella -de 1760-, ara desapareguda. També hi havia un rellotge de sol.