Plaça de Sant Vicenç
(Barcelona | Sarrià Vell - Barcelonès)

Barcelona - Plaça de Sant Vicenç

Barcelona - Plaça de Sant Vicenç (Foto: Albert Esteves, 2017)

Situació Plaça de Sant Vicenç
És una petita plaça arbrada de dimensions harmòniques. Abans es deia plaça Unió o del Magre, que era el centre del barri de l'estació, quan existia la línia ferroviària Barcelona-Sarrià. A la part central, destaca la font amb l'estàtua de pedra de Sant Vicenç, que va ser traslladada aquí el 1896.

Dels edificis, cal esmentar el de l'escola-bressol Blauet, que fou el col·legi Colón i Cal Garriga, encarat a la plaça al costat del carrer Mañé i Flaquer. Aquesta plaça es va dedicar durant un temps a Isabel de Borbó. L'any 1923 fou de San Vicente Español (com durant el franquisme) i la figura del sant, decapitada en la Guerra Civil. La plaça es va remodelar el 1983.