Casa Grases
(Barcelona | Sarrià Vell - Barcelonès)

Barcelona - Major de Sarrià, 189-193 (Foto: Albert Esteves, 2017)

Barcelona - Major de Sarrià, 189-193 (Foto: Vicente Riera, 2022)

AutorJosep Arnau Piera (reforma)
Situació Carrer Major de Sarrià, 189-193
Edifici residencial de grans dimensions del segle XVIIl, reformat el 1888 per Josep Arnau i Piera (i potser també el 1916) format per diversos cossos, entre ells una gran galeria porticada amb baranes de terra cuita. El propietari era Bonaventura Grases Hernández, destacat col·leccionista d'art. Més tard, va ser la seu de l'escola Taber.

L'interior està decorat amb pintures murals que, si bé algun autor va atribuir a Francesc Pla, dit el Vigatà, sembla que van ser executades en la reforma de 1888 seguint models antics.

L'any 2017, com es pot veure a les fotografies, es trobava en un estat deplorable. Posteriorment, ha estat objecte de restauració per transformar-lo en tres habitatges independents.