Casal Catòlic de Sant Andreu
(Barcelona | Sant Andreu - Barcelonès)

Barcelona - Casal Catòlic de Sant Andreu (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Casal Catòlic de Sant Andreu (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

TipusAteneus i centres socials
Situació Carrer Pons i Gallarza, 58
Edifici de 1890 que, originàriament era una part de la fàbrica de teixits Vilardell. La façana està coronada per un frontó de punt rodó a on hi ha la data de 1919, que és quan va començar les activitats del casal catòlic, a càrrec de Mossèn Salvador Ester.

Consta de planta baixa més dues plantes i coberta. La façana principal és de factura academicista amb una composició simètrica que marquen les obertures verticals i les quatre pilastres que la divideixen. Els tres balcons del primer pis tenen guardapols de línies classicistes. La barbacana es recolza sobre unes mènsules amb decoracions vegetals.

Per Meritxell Casadesús, es tracta d'un immoble classicista però amb elements modernistes, com ara els ja descrits arcs de mig punt ultrapassat o el fris, medievalitzant.