Casa Baltasar Garriga (Clínica Creu Blanca)
(Barcelona | Sarrià-Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Reina Elisenda de Montcada, 17 (Foto: Graciel·la Vidal, 2023)

Barcelona - Reina Elisenda de Montcada, 17 (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorJoaquim Lloret Homs / PMMT (reforma)
Situació Reina Elisenda de Montcada, 17 / Av. J.V. Foix, 71-77
InterèsEspecial interès Interessant
Coneguda també com a Quinta Sant Isidre, és una obra de 1920-2. L'obertura de l'avinguda J.V. Foix allà on hi havia un antic torrent, li ha atorgat un gran protagonisme, amb la seva potència visual emergint damunt d'un impressionant mur de contenció amb les obertures emmarcades amb maó vist. La gran mansió, a quatre vents, té un aire de palau senyorial, reforçat per la riquesa ornamental dels finestrals del pis principal, neobarrocs, les balustrades i tribunes, les galeries amb arcs de mig punt i la potent torratxa-mirador que emergeix en una de les cantonades. Tot plegat reforçat amb les teulades, d'inclinació corba i ràfec destacat.

Durant la guerra civil, l'immoble va ser ocupat i, més tard, abandonat. Actualment, és la seu del grup sanitari Creu Blanca. El 2021 es va acabar de construir una ampliació, projectada per PMMT.