Casa Fàbregas
(Barcelona | Sarrià-Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Avinguda Espada, 2-6

Barcelona - Avinguda Espada, 2-6 (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorJoaquim Lloret Homs
Situació Av. Espada, 2-6 / Bisbe Català 15-17
Torre unifamiliar voltada de jardí, projectada l'any 1920. Concebuda dins els paràmetres estètics del noucentisme, s'estructura en diversos cossos, tots ells coberts amb teulades de ràfec destacat, un dels quals és una característica torratxa-mirador. Compta amb detalls ornamentals esgrafiats.

El nom Fàbregas és el del primer propietari. Més tard, va ser seu del sanatori Pedralbes, fundat pel psiquiatre Joaquim Fuster Pomar, que hi exercí entre els anys 40 i 80. Quan va ser posada a la venda novament, fa pocs anys, va ser considerada la casa més cara de Barcelona.