Antic convent del Sagrat Cor
(Puigcerdà - Cerdanya)

Puigcerdà - Convent del Sagrat Cor

Puigcerdà - Convent del Sagrat Cor (Foto: Albert Esteves, 2019)

Puigcerdà - Convent del Sagrat Cor (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Carrer Higini de Rivera, 4
Fundat pel bisbe d’Urgell, Salvador Casañas, com a convent de clausura de les monges carmelites de Santa Teresa de Jesús. Les dependències conventuals van ser edificades entre 1880-85, mentre que l'església es va bastir entre 1890 i 1919 i es va dedicar al Sagrat Cor. L'any 1937 va ser ocupat com a caserna de la Guàrdia d'Assalt. Després de la Guerra va retornar a la comunitat, la qual hi va romandre fins a l'any 1982, quan va ser adquirit per l'Ajuntament.

Actualment l'església és dedicada a sala de convencions mentre que les dependències i el claustre serveixen de sala d'exposicions i seu del Museu Cerdà.