Jardins del Palau dels Marquesos de Sentmenat
(Barcelona | Desert de Sarrià - Barcelonès)

Vista dels jardins

TipusParcs i jardins
AutorJoaquim de Sentmenat i Sarriera (atribució)
Situació Passeig de Santa Eulàlia, 25
Aquestes estàtues de pedra s'han atribuït al mateix propietari del palau, el vuitè marquès de Sentmenat, que les hauria fet cap a 1955. A una ala lateral del jardí de l'edifici, hi trobem igualment restes d'una escultura -natges, mans i peus- d'un nu femení, signat a la base per Sentmenat l'any 59.

El conjunt es compon de set figures femenines acarades amb la façana del palau, representatives de set branques de la família Sentmenat: Sarriera, noia amb un peix; Sentmenat, amb corona i escut d'armes; Ciutadilla, amb un gos; Patiño, amb un ànec; Jordán de Urríes, sense cap tret diferencial; Osorio, amb un osset; i Despujol, amb una palma.

D'altra banda, cal esmentar la màscara Mirall, d'Antoni Llena, del 2014. És una peça mòbil -com un penell-encimbellada dalt d'un arbre, una planxa metàl·lica plegada en forma de llibre, amb trets facials que recorden l'escultura David i Goliat que l'artista té a la Vila Olímpica, refulgint sota el sol. La va fer com a homenatge a Cirici Pellicer, en una acció duta a terme amb altres membres del grup "El maduixer" i que havia de ser efímera, però va quedar.