Casino Ceretà
(Puigcerdà - Cerdanya)

Puigcerdà - Casino Ceretà (Foto: Albert Esteves, 2006)

TipusAteneus i centres socials
AutorJosep Domènech Estapà
Situació Plaça Barcelona
L'entitat Casino Ceretà es va fundar l'any 1879. La seva primera seu, obra de l'arquitecte Calixt Freixa, es va inaugurar l'any 1893, però va durar pocs anys, ja que un incendi el va destruir l'any 1904. Poc després es va construir l'edifici actual, projectat per l'arquitecte Josep Domènech Estapà (Tarragona, 1858 - 1917), una de les principals figures de l'arquitectura eclèctica i monumentalista de la seva època, sempre allunyat del modernisme que va dominar les primeres dècades del segle XX. Aquest edifici, de referències classicistes, n'és un bon exemple. Va ser restaurat el 1990.