Societat Coral La Lira
(Barcelona | Sant Andreu - Barcelonès)

Barcelona - Societat Coral La Lira (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Societat Coral La Lira (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

TipusEdifici escolar
Situació Carrer Coroleu, 15
Edifici de planta baixa i planta pis entre mitgeres, aixecat entre 1895 i 1898 pels mateixos socis i fundadors de la coral. La façana es resol simètricament amb l'eix vertical marcat per l'obertura de la porta central i coronat per un frontó, i l'eix horitzontal amb el balcó corregut que abasta tota l'amplada. Presenta els relleus al voltant de les obertures i les lesenes laterals fets d'obra vista. Per a Meritxell Casadesús, és un dels exemples sobresortints d'ornamentació basada en la col·locació dels maons.

L'edifici és seu de la Societat Coral La Lira. A la planta baixa disposa d'un local social-bar i al pis, espais per a l'activitat de la societat i dependències administratives. Consta una reforma de l'arquitecte Nil Tusquets de l'any 1936.

L'edifici amaga sota terra un refugi antiaeri de la Guerra Civil, que compta amb una galeria de 9 metres de llarg la qual condueix a una petita sala circular.

El 2014 l'estudi Betarq va emprendre obres de consolidació.