Cases de l'estany
(Puigcerdà - Cerdanya)

Puigcerdà - Torre del Rellotge (Foto: Albert Esteves, 2019)

Puigcerdà - Torre Font

Puigcerdà - Torre Font (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Carrers entorn de l'estany
InterèsEspecial interès Interessant
Als carrers de l'entorn de l'estany es pot contemplar un notable conjunt de torres d'estiueig (en deien quintas o villas) construïdes a partir dels anys vuitanta del segle XIX i a començament del XX. Es tracta d'edificis residencials aïllats, envoltats de jardí, d'una estètica força homogènia. Són casals de dimensions notables, de concepció classicista, simètrics, equilibrats, alguns amb capella, fins i tot. Molts d'ells compten amb torratxes o miradors, que permeten gaudir del paisatge del llac i de la vall. La major part han estat restaurats en els darrers anys i el seu estat de conservació és excel·lent.

La colònia estiuenca de Puigcerdà va començar a configurar-se un cop pacificada la comarca, quan es va acabar la tercera guerra carlina, l'any 1876. Amb el nou pla urbanístic, i seguint les petjades del doctor Andreu -el de les cèlebres píndoles-, moltes famílies de la burgesia barcelonina van escollir aquest indret privilegiat per construir-hi les residències d'estiueig.