Torre Manuel Comamala
(Barcelona | Tres Torres - Barcelonès)

Barcelona - Vergós, 16

Barcelona - Vergós, 16 (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorEusebi Bona Puig / J. Urgell, J. Laviña, S. Doria (reforma)
Situació Vergós, 16
Antiga torre d'estiueig construïda l'any 1918, segons projecte de l'arquitecte empordanès Eusebi Bona, el qual va emprar en aquesta obra l'estil classicista propi de la seva primera època.

Modernament, la casa ha estat fortament alterada per esdevenir la seu del Col·legi d'Enginyers de Camins. Entre 1994-96, Josep Urgell, Juli Laviña i Sergi Godia van projectar la reforma i ampliació de l'edifici per encabir-hi un auditori (amb volta de formigó vist, soterrat sota el pati d'entrada). L'escala d'accés i diversos serveis, es traslladen al cos nou -de maó -, alliberant l'antic per oficines. La part central es revesteix exteriorment d'alumini.