Edifici del Col·legi de Metges
(Barcelona | Tres Torres - Barcelonès)

Barcelona - Col·legi de Metges

Barcelona - Col·legi de Metges (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorRobert Terradas Via
Situació Pg. de la Bonanova, 47
El Col·legi de Metges es va traslladar de la Via Laietana, on era des de 1931, a La Bonanova -aleshores un indret llunyà- el 1964, per problemes d'espai. El nou col·legi es construeix entre 1965/68.

Robert Terradas i Jordi Adroer van plantejar un edifici amb voluntat d'estil, un joc de volums amb aires racionalistes. Són peces cadascuna amb una funció (dalt de tot, una piscina, una proesa tècnica aleshores) com plataformes desencaixades, dipositades una al damunt de l'altra, en equilibri i tensió alhora. S'aixeca en un terreny en desnivell i elevat en part sobre pilotis, amb diversitat de materials (fusta, pedra, ceràmica...) i un cromatisme contingut. Exhibeix un mural de ceràmica dissenyat per Joan Vila Grau i realitzat per Jordi Aguadé, de 1968.

L'exterior complex contrasta amb un interior de fàcil comprensió i circulació, el qual compta amb una sala d'actes i un club, obra de MBM de 1979/1980.