Campanar de Sant Antoni
(Vilanova i la Geltrú | la Vila Vella - Garraf)

Vilanova i la Geltrú - Església Sant Antoni Abat, porta del campanar

Vilanova i la Geltrú - Església Sant Antoni Abat, porta del campanar (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorFra Josep de la Concepció
Situació Plaça de Sant Antoni Abat
InterèsEspecial interès Interessant
Situat al costat de la façana nord de l'església de Sant Antoni, separat d'aquesta. El motiu és que va ser construït per a la desapareguda església gòtica, enderrocada el 1790.

Va ser traçat per Fra Josep de la Concepció l'any 1670 i les obres es van iniciar l'any següent. La porta duu la inscripció de 1673 però el campanar no va ser enllestit del tot fins l'any 1706.

Bastit amb pedra picada local, està constituït per una base de planta quadrada damunt la qual s'enlaire un segon cos octogonal coronat per un tercer cos més estret, també octogonal i cobert amb cúpula. Té dues portes, la principal amb frontó semicircular trencat. Està considerat com l'exemple més característic de campanar barroc català, imitat molt ràpidament a Cubelles i el Vendrell.