Cementiri de Sarrià
(Barcelona | Tres Torres - Barcelonès)

Barcelona - Cementiri de Sarrià

Barcelona - Cementiri de Sarrià (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorFrancesc Renart i Arús
Situació Camí del Cementiri de Sarrià, 10-12
Situat en un indret gairebé recòndit, amagat entre les cases del barri, és un dels cementiris més petits de Barcelona. Va ser construït a mitjan segle XIX en un solar adquirit per l'Ajuntament l'any 1835. L'edificació pròpiament dita es va fer més tard, l'any 1849, seguint un projecte de Francesc Renart. En època posterior es va ampliar cap al solar annex. El recinte antic té planta rectangular disposada entorn d'un eix central on hi ha la porta i la capella. Compta amb panteons i sepultures d'algunes de les famílies més notables de l'antic municipi i, en la part nova, destaca el sepulcre dels poetes Carles Riba i Clementina Arderiu.