Creu de terme del Brull
(El Brull - Osona)

Imatge (cara Sud) (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

TipusCreus monumentals
AutorLluís Soldevila Vallès
Situació Plaça de l'església
Creu de terme de l'any 1961 que substitueix les restes de l'antic pedró. Està ubicada a la falda del pujol on hi ha el castell. Frontalment té l'aspecte d'una creu tradicional però vista lateralment es percep la seva forma prismàtica. Està feta amb grans carreus de pedra vermella de la zona, i al seu damunt puja la columna, feta també amb carreus. A la part de la creu hi ha una figura de Crist feta de pedra blanca, i al varal en ell mateix una inscripció gravada a les pedres que hi diu "Pau a vosaltres" i un escut de les quatre barres. A les altres tres cares hi ha les imatges de la Mare de Déu i de sant Martí.

L'obra escultòrica va anar a càrrec de Lluís Soldevila Vallès