Capella de Sant Marc
(Puigcerdà - Cerdanya)

Puigcerdà - Capella de Sant Marc

Puigcerdà - Capella de Sant Marc (Foto: Albert Esteves, 2022)

Puigcerdà - Capella de Sant Marc (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Camí de Sant Marc, desviament direcció Age
Capella d'origen antic situada dins els terrenys del mas homònim. La capella té una gran tradició local i cada 25 d'abril s'hi celebra un important aplec, amb referències a la premsa des de 1885. Per la tipologia de la portalada, un gran arc adovellat amb impostes motllurades, podria datar-se al segle XVI-XVII. És d'una sola nau, amb absis semicircular i sagristia. A la façana principal hi ha un porxo a dues aigües i un campanar d'espadanya. L'aspecte actual de l'edifici és fruit d'una restauració duta a terme l'any 1912 pels propietaris del mas.