Ca les Monges
(Alella - Maresme)

Alella - Ca les Monges (Foto: Jordi Hernanz Parrot, 2017)

Alella - Ca Les Monges

Alella - Ca Les Monges (Foto: Albert Esteves, 2007)

Alella - Ca les Monges (Foto: Enric, 2015)

Alella - Ca les Monges (Foto: Josep Danés -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1931)

Situació Riera Coma Clara, 2
Durant el segle XIV aquestes terres formaven part del mas Salvatella. Entre els segles XV al XVII va pertànyer als Arbúcies, d'ençà que l'any 1414 va passar a mans de Pere Arbúcies. L'any 1614 va ser adquirida pel boter Joan Pau Garriga tot i que el 1648 era propietat del barceloní Felicià Galvany. El nom de Cal les Monges prové del fet que la filla de Galvany, Serafina, que havia estat novícia, llegà la casa a les monges de l'Estonnac. A començament del segle XVIII la finca va ser adquirida per Francesc d'Amat, comte de Sant Miquel de Castellar.

L'edifici principal consta de planta baixa, pis i golfes, amb un cos adossat. La façana principal compta amb un rellotge de sol. Hi ha una inscripció amb la data de 1710. Prop de la,casa hi ha la font de la Salut.