Escultures del jardí de la Biblioteca Clarà
(Barcelona | Tres Torres - Barcelonès)

Barcelona - Escultures de la Biblioteca Clarà. Discòbol, 1953

Barcelona - Escultures de la Biblioteca Clarà. Discòbol, 1953 (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorJosep Clarà Ayats
Situació Calatrava, 27
El jardí d'escultures se situa on hi havia hagut la casa de Clarà, que es va convertir en museu (1969-1995). Quan es va enderrocar, la col·lecció es va dispersar entre el museu d'Olot, el d'Art Modern de la Ciutadella i els carrers i places del districte de Sarrià- Sant Gervasi.

Se'n van seleccionar cinc per dipositar-les aquí, representatives de la feina de l'artista entre 1928-1953. Són quatre figures femenines: Dona ajaguda, Joventut, Nu femení i Tors de dona i una masculina, Discòbol. A més, hi ha un bloc de marbre inacabat, amb un poema del mateix escultor, segons uns; de Joan Maragall dedicat a l'artista, segons altres.

Cal puntualitzar, però, que les obres són reproduccions de bronze a partir d'originals en marbre i terra cuita, que estaven malmesos.