Casa Joaquim Jalencas
(Barcelona | Sant Andreu - Barcelonès)

Barcelona - Virgili, 49, detall

Barcelona - Virgili, 49, detall (Foto: Valentí Pons, 2013)

AutorJosep Masdeu Puigdemasa, m.o.
Situació Virgili, 49
La casa actual respon a una reforma i ampliació que projectà el mestre d'obres Josep Masdeu per a Joaquim Jalencas el 1918.

És d'un estil tardomodernista. Tot i que estem en època noucentista, l'autor vol conservar els elements modernistes que tant havia conreat en anys anteriors: Masdeu té més de cent obres registrades en aquest estil, principalment a Barcelona, però també a Olot, l'Hospitalet de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Terrassa i a altres localitats catalanes.

El que més destaca de l'edifici són el coronament i la distribució i ornamentació ceràmica de les obertures. Al terrat s'observa un fris ceràmic on, en un paisatge de cirerers, gats i ratolins es contemplen.

Text: Valentí Pons