Can Fabra. Biblioteca Ignasi Iglesias
(Barcelona | Sant Andreu - Barcelonès)

Barcelona - Can Fabra

Barcelona - Can Fabra (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Can Fabra (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Situació Carrer del Segre, 24-32
InterèsEspecial interès Interessant
Conegut també com a Fàbrica del Rec o Vapor del Rec. Formava part del conjunt de la fàbrica de filatures Fabra i Coats, establerta l'any 1839, quan Ferran Puig i Gibert, va crear la filatura Vapor de Fil. L'edifici actual, de planta baixa i tres pisos, és de les darreries del segle XIX. Té planta rectangular i unes dimensions de 71 x 19 m, amb una superfície de 6.000 m². L'estructura està formada per murs de tancament de maó vist, amb grans finestrals de mig punt amb motllures, i pilars de fosa que suporten jàsseres de fusta i voltes tensades amb tirants de ferro dolç. La coberta és de teula àrab, a dues aigües. Actualment és la seu de la biblioteca Ignasi Iglesias i altres equipaments.

La restauració, premiada el 2002, va anar a càrrec dels arquitectes Moisès Gallego, Tomàs Morató i Jaume Arderiu.

La font cibernètica de la plaça és de Ramon Llopart, del 1995.