Pont del molí dels Sors, o pont d'en Gatus
(Seva - Osona)

Restes del molí del Sors

Restes del molí del Sors (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Pont del molí del Sors (Foto: Victorina, 2019)

Pont del molí del Sors i, Molí de Sors.

Pont del molí del Sors i, Molí de Sors. (Foto: Joan Estorch Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, 1935-36)

TipusPonts i aqüeductes
Situació Camí ral de Taradell a Seva
InterèsEspecial interès Interessant
És un pont que travessa el riu Gurri per l’antic camí ral de Taradell a Seva. Té dos ulls de desigual amplada, el gran sobre el llit del riu, normalment sec, i el segon més enfilat i petit. És una obra del segle XVI o, segons Antoni Pladevall, del XVII.

El sobrenom de Pont d'en Gatus li ve donat perquè, pels volts dels anys 40, hi va anar a viure un home desconegut -un tal Agustí- que sempre tenia una colla de gats al seu voltant. Va instal·lar-se sota l'arc petit i hi va viure fins a la seva mort.