Col·legi de Sant Andreu (Natzaret)
(Badalona | Barris centrals - Barcelonès)

Badalona - Col·legi de Sant Andreu (Foto: Albert Esteves, 2017)

TipusEdifici escolar
AutorFrancesc Rogent i Pedrosa
Situació Carrer Arnús, 16-18
L'any 1886 es va fundar un asil i escola que es correspon al primer cos de l'edifici actual, promogut per Evarist Arnús i que va rebre el nom de Sant Andreu en memòria d'un fill seu anomenat Andreu, mort prematurament. Estava a càrrec de les Germanes Dominiques de la Presentació de la Santíssima Verge. Entre 1889-1894 es va ampliar i va adquirir el seu aspecte actual, a cavall entre el modernisme i l'historicisme. La part de l'asil de titularitat municipal va ser enderrocada cap a 1970, alhora que els arquitectes Artigues i Soldevila van fer una petita ampliació en la façana posterior.