Centre Cultural El Carme
(Badalona | Barris centrals - Barcelonès)

Badalona - Centre Cultural del Carme (Foto: Albert Esteves, 2017)

TipusAteneus i centres socials
AutorElías Torres Tur / José Antonio Martínez Lapeña
Situació Francesc Layret, 78-82
Constitueix l'obra més representativa de l'arquitectura contemporània a Badalona, situada al barri del Centre, a l'àrea comercial i administrativa de la ciutat. Va ser projectat l'any 2012 i està definit per un conjunt de cossos quadrangulars de vidre encastats els uns dins els altres configurant un volum en aparença caòtic, que contrasta amb l'alineament dels carrers que el delimiten. Aquests cossos estan recoberts amb lames horitzontals blanques, a manera de persianes, que formen la seva pell, remarcant-ne l'horitzontalitat.

El nom li és definit per l'antiga clínica que anteriorment ocupava el solar. Està cedit per l'Ajuntament a la Universitat de Barcelona.