Can Vinyets
(Calldetenes - Osona)

Detall llinda amb data (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Can Vinyets

Can Vinyets (Foto: Antoni Gallardo. Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, 1924)

Situació Carrer Gran, 16
Edifici de planta rectangular, que fa cantonada entre el carrer Gran i el del Call, de planta baixa i dos pisos d'alçada. Coberta a dos vessants amb carener paral·lel a la façana principal. A la planta baixa s'hi observen tres obertures independents, corresponents a tres establiments comercials. La primera planta té tres obertures; la central, un balcó que originalment havia estat finestra també, amb una llinda que porta la data de 1624. Totes tenen els bastiments de pedra picada.

L'any 1988, la casa es restaura i es pinta de rosa i s'hi afegeixen, com a element ornamental, dos escuts esgrafiats a la façana. Assenyalen els cognoms familiars: la casa fou de la família Verdaguer, fins que, a principis del segle XX, la pubilla Verdaguer es va casar amb un Vinyets, prenent llavors el seu nom.