Can Gil
(Calldetenes - Osona)

Detall decoració barbacana

Detall decoració barbacana (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Situació Carrer Gran, 6
Edifici entre mitgeres, de planta baixa i dos pisos.
A la planta baixa hi ha tres portals. El del mig té una llinda monolítica amb la inscripció Año del senyor, 1758. A ambdós costats hi ha els altres dos portals d'arc molt rebaixat, més moderns. Al primer pis, hi ha un balcó que es recolza just sobre la llinda de la portalada d'entrada, producte d'una ampliació posterior de la finestra central. A banda i banda, s'obren dues finestres quadrangulars amb les obertures reforçades amb carreus i llindes ben treballades i amb uns ampits inferiors motllurats. Al segon pis, s'obren tres finestres similars. El voladís és un element molt significatiu d'aquest edifici: presenta unes mènsules de suport de fusta treballada, amb tascons penjats.

Si bé el carrer Gran ja està ben definit al segle XVII, aquest segueix creixent per ambdós extrems, sobretot, en el següent. Les cases són, majoritàriament doncs, del segle XVIII.