Plaça Vella, 8. Can Simeó
(Calldetenes - Osona)

Can Simeó. Plaça Vella (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Llinda de la portalada

Llinda de la portalada (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Situació Plaça Vella, 8.
Aquest és un habitatge tipus dels que defineixen Calldetenes: planta regular, façana de maçoneria, arrebossada i pintada de blanc. De planta baixa i un o dos pisos, coberta a dos vessants i carener perpendicular a la façana i galeria o eixida a la part posterior. Totes les obertures mostren llindes rectes o lleugerament corbades i ampits motllurats, amb les lesenes i els carreus quadrats i rectangulars ben escairats.

La portalada central conté la inscripció Sagimon Parareda, 1681, data que l'assenyala com una de les cases més antigues del poble.