Monument a la Pàtria
(Calldetenes - Osona)

Monument a la Pàtria. Pedra amb inscripció

Monument a la Pàtria. Pedra amb inscripció (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

AutorLylla
Situació Plaça Onze de Setembre
Monòlit de dimensions considerables (uns dos metres i mig d'alt per uns quatre metres de circumferència) fet de roca sense polir amb una làpida adossada a la part frontal amb una inscripció: Calldetenes dedica aquest monòlit a tots els catalans que han fet possible la continuïtat de la pàtria. 11 de setembre de 1982

Al seu davant, a terra, hi ha també un parell de plaques commemoratives, fetes de ceràmica (taller Lylla). En elles s'hi pot llegir: En record de la inauguració de la plaça 11 de Setembre, oferta per l'Ajuntament a tot el poble de Calldetenes. Ha estat inaugurada per l'Honorable conseller adjunt a la presidència de la Generalitat de Catalunya Sr. Miquel Coll i Alentorn. 11 de setembre de 1982, i Calldetenes als osonencs defensors de Catalunya durant la Guerra de Successió.

Del mateix any, 1982, i del mateix estil, és el monument dedicat a la vellesa, que trobem a la plaça Vella.