Capella de Sant Pelegrin
(Naut Aran | Arties - Val d'Aran)

Arties - Capella de Sant Pelegrin

Arties - Capella de Sant Pelegrin (Foto: Albert Esteves, 2017)

Situació Carrer de Sant Pelegrin, al final del poble
Situada a la ribera del Valarties, és una capella de tradició romànica destruïda i refeta l'any 1777, data que veiem inscrita damunt del portal. Compta amb una sola nau reforçada amb contraforts, sagristia a un costat, absis semicircular i una petita espadanya.

Segons indica Blanca Boix al seu llibre Arties, una vola aranesa a l'antic règim comptava amb valuoses relíquies de santa Cristina i nombroses ofrenes votives. La seva advocació fa pensar en antigues rutes de peregrinació vinculades al camí de Sant Jaume. Segons la tradició, l'ermita estava comunicada amb el castell d'Arties a través de túnels. Cada 25 de juny s'hi celebra un aplec.