Casa Solé
(Naut Aran | Garòs - Val d'Aran)

Garòs - Casa Solé

Garòs - Casa Solé

Garòs - Casa Solé

Situació Plaça Major, 2
La casa Solé o Çò des de Solé és una casa tradicional en xamfrà que, si bé ha estat força restaurada i habilitada com a restaurant, conserva interessants elements que poden datar-se al segle XVI. Destaca especialment el finestral gòtic-renaixentista tripartit, a la llinda del qual, damunt d'uns arcs conopials, hi ha tres cercles dins dels quals s'inscriuen sengles hexàgons amb flors a l'interior. Damunt la porta hi podem veure un escut heràldic que sembla situat a l'inrevés. En un altre punt de la façana hi ha un altre escut amb corona perlejada.

Els Solé estan documentats a la Vall des del segle XIV.