Sant Climent de Gréixer
(Ger - Cerdanya)

Gréixer - Sant Climent (Foto: Albert Esteves, 2006)

Gréixer - Sant Climent - Detall porta

Gréixer - Sant Climent - Detall porta (Foto: César Martín, 2007)

Situació Gréixer
Antiga parròquia documentada des del segle X. L'edifici que ens ha arribat és del segle XII, si bé amb molt afegits i modificacions posteriors. Té una nau amb un absis de planta trapezial, que degué substituir l'original semicircular, i un campanar de torre al costat de la sagristia. La portada conserva un arc de mig punt esculpit amb caparrons, però ha perdut les arquivoltes, substituïdes per dovelles de pedra rogenca. També són d'època romànica les ferramentes de les portes de fusta. Tenia un frontal d'altar romànic dedicat al Salvador i als Apòstols que ara és al MNAC. El campanar, de planta quadrada, és una torre afegida a la primitiva construcció i curiosament instal·lat a llevant.