Crist de Salardú
(Naut Aran | Salardú - Val d'Aran)

Salardú - Crist de Salardú (Foto: Albert Esteves, 2017)

Salardú - Crist de Salardú (Foto: Joan Sànchez Sabé, 2014)

AutorMestre o taller d'Erill
Situació Interior de l'església de Sant Andreu
A l'interior de l'església de Sant Andreu es conserva una talla romànica policromada del Sant Crist sofrent, atribuïda al mestre d'Erill a partir de determinats trets característics de l'artista o el seu taller, com la secció triangular de les cames, el perfil de l'estèrnum i del costellam, el cap lleugerament inclinat o la deformació de l'avantbraç. La creu, de tipus potençat, és contemporània del Crist i està decorada amb pintures que representen Adam, la Verge, sant Joan i el Tetramorf. La imatge millor conservada és la d'Adam, als peus del Crist. Està datada al segle XII.

La talla va ser restaurada per Josep M. Xarrié i Anna M. Claverol els anys 1996-97.