Dolmen de Puigseslloses
(Folgueroles - Osona)

Folgueroles - Dolmen de Puigseslloses

Folgueroles - Dolmen de Puigseslloses (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Folgueroles - Dolmen de Puigseslloses (Foto: Albert Esteves, 2022)

Folgueroles - Dolmen de Puigseslloses (Foto: Josep Massot- Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c1909)

TipusMegàlit
PeríodePrehistòria
Situació Turó de Sant Jordi
Data de principis de l'Edat del Bronze inicial (2100-1500 aC), i és un monument de cambra funerària i corredor, construït amb grans lloses extretes dels voltants. Aquestes estan plantades a terra verticalment a manera de paret, i altres disposades planes al damunt a manera de coberta, formant galeria. Fa deu metres de llarg i tres d'ample.

El 1922 s'hi feren unes excavacions arqueològiques en el curs de les quals es van trobar alguns vasos de ceràmica campaniforme ornada amb incisions, alguna peça d'os perforat i sílex i d'altres petits elements. És un dels millors exemples de sepulcres megalítics de Catalunya, cantat per Verdaguer.